Celerové placičky
- Podrobnosti
- Kategorie: Zelenina a brambory
- Zveřejněno 30. 5. 2013 22:50
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 174
- 250 g celeru
- 100 g šunky
- 100 ml sladké smetany
- 3 vejce
- lžička vegety
- lžička celerové nebo petrželové natě
- sůl
- pepř
- strouhanka
- olej na smažení
Hrubě nastrouhaný celer zalijeme vodou, osolíme a povaříme doměkka. Scedíme a dáme do misky. Vodu můžeme použít na polévku nebo vylít. Vmícháme žloutky rozmíchané se smetanou, vegetu, šunku a nať. Zahustíme podle potřeby strouhankou do kašovité konzistence, podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Lžíci děláme na pánvi hromádky, lehce je stlačíme na placičky a zvolna po obou stranách smažíme. Podáváme s bramborovou kaší, bramborem, nebo jen zeleninou.