Celerové placičky

  • Vytisknout
  • 250 g celeru
  • 100 g šunky
  • 100 ml sladké smetany
  • vejce
  • lžička vegety
  • lžička celerové nebo petrželové natě
  • sůl
  • pepř
  • strouhanka
  • olej na smažení

Hrubě nastrouhaný celer zalijeme vodou, osolíme a povaříme doměkka. Scedíme a dáme do misky. Vodu můžeme použít na polévku nebo vylít. Vmícháme žloutky rozmíchané se smetanou, vegetu, šunku a nať. Zahustíme podle potřeby strouhankou do kašovité konzistence, podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Lžíci děláme na pánvi hromádky, lehce je stlačíme na placičky a zvolna po obou stranách smažíme. Podáváme s bramborovou kaší, bramborem, nebo jen zeleninou. 

Celerové placky

„Nejkrásnější ze všech tajemství je být géniem a vědět to jen sám.“ Mark Twain