Karamelové řezy

  • 5 vajec
  • 150 g cukru 
  • 250 g polohrubé mouky
  • 100 g mletých ořechů
  • 2 dl vlažné vody
  • 1 prášek do pečiva

Náplň :

  • 2 karamelová mléka Condé, nebo Salko
  • 250 g zlaté hany, nebo másla

Poleva:

  • čokoláda na vaření
  • mléko dle potřeby

Pokud pracujeme se Salkem, musíme si ho den předem uvařit ve vodě, aby mléko vevnitř zkaramelizovalo. Vaří se asi 2 hodiny. Dlouho chladne a proto se vaří den předem. Studené Salko rozmixujeme s máslem. Pokud pracujeme s Condé. Nemusíme vařit, rovnou smicháme smáslem nebo ze zlatou hanou. 

Žloutky a cukr smícháme do pěny. Přidáme ostatní suroviny. Nakonec sníh a kypřicí prášek. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme. Po vychladnutí potřeme karamelovou náplní a polijeme rozpuštěnou čokoládou. Dáme do ledničky ztuhnout. Dělám vždycky tak, že v ledničce je dezert minimálně dva dny před podáváním.