Zapečené brambory na egyptský způsob

  • 800 g oloupaných brambor
  • 400 g cibule
  • 300 g mletého masa
  • olej
  • rajčatový protlak
  • mletý pepř
  • sůl
  • voda

Oloupané brambory pokrájet na tenké plátky, cibuli na tenká kolečka a poskládat je ve vrstvách střídavě s mletým masem rozmíchaným s trochou vody do vymaštěného pekáčku. Každá vrstva se musí osolit a opepřit. Nakonec zalijeme rajským protlakem smíchaným s vodou tak, aby byla potopená. pokapat olejem a pečeme pod alobalem zhruba 45 minut při 220°C. Poté alobal sejmeme a dopečeme do změknutí brambor - tekutina by měla být odpařená. 

 

Zapečené brambory na egyptský způsob

 

Zapečené brambory na egyptský způsob

„Snažme se žít tak, aby naší smrti litoval i majitel pohřební služby.“ Mark Twain