Zapečené brambory na egyptský způsob
- Podrobnosti
- Kategorie: Zelenina a brambory
- Zveřejněno 8. 6. 2013 14:32
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 248
- 800 g oloupaných brambor
- 400 g cibule
- 300 g mletého masa
- olej
- rajčatový protlak
- mletý pepř
- sůl
- voda
Oloupané brambory pokrájet na tenké plátky, cibuli na tenká kolečka a poskládat je ve vrstvách střídavě s mletým masem rozmíchaným s trochou vody do vymaštěného pekáčku. Každá vrstva se musí osolit a opepřit. Nakonec zalijeme rajským protlakem smíchaným s vodou tak, aby byla potopená. pokapat olejem a pečeme pod alobalem zhruba 45 minut při 220°C. Poté alobal sejmeme a dopečeme do změknutí brambor - tekutina by měla být odpařená.