Zapečené brambory na egyptský způsob

  • Vytisknout
  • 800 g oloupaných brambor
  • 400 g cibule
  • 300 g mletého masa
  • olej
  • rajčatový protlak
  • mletý pepř
  • sůl
  • voda

Oloupané brambory pokrájet na tenké plátky, cibuli na tenká kolečka a poskládat je ve vrstvách střídavě s mletým masem rozmíchaným s trochou vody do vymaštěného pekáčku. Každá vrstva se musí osolit a opepřit. Nakonec zalijeme rajským protlakem smíchaným s vodou tak, aby byla potopená. pokapat olejem a pečeme pod alobalem zhruba 45 minut při 220°C. Poté alobal sejmeme a dopečeme do změknutí brambor - tekutina by měla být odpařená. 

 

Zapečené brambory na egyptský způsob

 

Zapečené brambory na egyptský způsob

„Bůh stvořil člověka, když ho přestaly bavit opice. Na další pokusy už pak neměl nervy.“ Mark Twain