Plněné žampiony

  • 500 g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 nožičky párku
  • 50 ml oleje
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • špetka vegety
  • 3 vejce
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 lžíce nasekané zelené petrželky
  • 100 g kečupu
  • 80 g tvrdého sýra

Žampiony dobře očistíme, nožičky opatrně odlomíme a nasekáme na drobno. Oloupeme cibuli a nasekáme ji nejemno, párky nakrájíme na malé kostičky. Cibuli zpěníme na dvou lžících oleje, přidáme nakrájený párek a nasekané žampionové nožičky. Zakapeme sojovou omáčkou, ochutíme vegetou a krátce podusíme. Do směsi rozklepneme vejce a mícháme dokud se nesrazí. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme petrželku a promícháme. Hotovou směsí naplníme žampionové hlavičky, naskládáme je vedle sebe do pekáčku, který jsme předem vymazali zbylým olejem, pokapeme pečeupem a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme při 200°C dozlatova. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

Plněné žampiony