Plněné žampiony
- Podrobnosti
- Kategorie: Zelenina a brambory
- Zveřejněno 8. 6. 2013 14:52
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 221
- 500 g žampionů
- 1 cibule
- 2 nožičky párku
- 50 ml oleje
- 1 lžíce sojové omáčky
- špetka vegety
- 3 vejce
- sůl
- mletý pepř
- 2 lžíce nasekané zelené petrželky
- 100 g kečupu
- 80 g tvrdého sýra
Žampiony dobře očistíme, nožičky opatrně odlomíme a nasekáme na drobno. Oloupeme cibuli a nasekáme ji nejemno, párky nakrájíme na malé kostičky. Cibuli zpěníme na dvou lžících oleje, přidáme nakrájený párek a nasekané žampionové nožičky. Zakapeme sojovou omáčkou, ochutíme vegetou a krátce podusíme. Do směsi rozklepneme vejce a mícháme dokud se nesrazí. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme petrželku a promícháme. Hotovou směsí naplníme žampionové hlavičky, naskládáme je vedle sebe do pekáčku, který jsme předem vymazali zbylým olejem, pokapeme pečeupem a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme při 200°C dozlatova. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.