Hraběnčiny řezy

  • 350 g polohrubé mouky
  • 150 g hery
  • 150 g cukru
  • žloutky
  • prášek do pečiva
  • vanilkový cukr

  • 3-5 větších jablek
  • ze bílků sníh
  • 150 g mletého cukru

Jablka očistíme od jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Mouky, žloutky, cukr, heru, prášek do pečiva a vanilkový cukr rukama zpracujeme. Vznikne něco jako posypka. 2/3 této posypky dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na posypku dáme jablka. Na jablka dáme sníh vyšlehaný s cukrem, který jsme si mezitím připravili. Nakonec dáme zbytek posypky. Pečeme zhruba na 160°C asi 30 minut. Hlídáme.

 

Hraběnčiny řezy

 

Hraběnčiny řezy