Kačena, zelí a brambory

  • Vytisknout

Kačena:

  • kachna
  • majoránka
  • kmín
  • sůl
  • provensalské koření
  • voda

Kachnu očistíme, omyjeme a odkrájíme letky, které dáme pryč. Nasolíme, okořeníme a dáme do pekáčku. Zakryjeme alobalem. Pečeme 2 a půl hodiny při 250°C.

Zelí:

  • zelí
  • voda
  • kmín
  • sůl
  • syrová brambora
  • cibule
  • olej


Cibulku očistíme, nakrájíme na kostičky. Osmažíme na oleji s lžičkou soli. Přidáme zelí vodu a kmín. Vaříme dokud není zelí měkké. na zahuštění požijeme na jemno nakrájenou syrovou bramboru. dochutíme dle potřeby.

Podáváme s brambory uvařenými ve vodě, osolené a s kmínem. Dobrou chuť.

Kačena, zelí a brambory

„Na světě je zavedeno, že spousta hloupých si hraje na chytré. Z chytrých, kterých je na světě nedostatek, jen ti nejchytřejší si hrají na hloupé.“ Jan Werich