Kačena, zelí a brambory
- Podrobnosti
- Kategorie: Zelenina a brambory
- Zveřejněno 17. 9. 2013 11:29
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 210
Kačena:
- 1 kachna
- majoránka
- kmín
- sůl
- provensalské koření
- voda
Kachnu očistíme, omyjeme a odkrájíme letky, které dáme pryč. Nasolíme, okořeníme a dáme do pekáčku. Zakryjeme alobalem. Pečeme 2 a půl hodiny při 250°C.
Zelí:
- zelí
- voda
- kmín
- sůl
- syrová brambora
- cibule
- olej
Cibulku očistíme, nakrájíme na kostičky. Osmažíme na oleji s lžičkou soli. Přidáme zelí vodu a kmín. Vaříme dokud není zelí měkké. na zahuštění požijeme na jemno nakrájenou syrovou bramboru. dochutíme dle potřeby.
Podáváme s brambory uvařenými ve vodě, osolené a s kmínem. Dobrou chuť.