Makovec s chutí kávy

  • Vytisknout
  • 350 g polohrubé mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 50 g oleje
  • 100 g mletého máku
  • vejce
  • 200 ml kávy (turek, dala jsem 3 lžičky, zalila horkou vodou a nechala vychladnout)
  • lžíčka mleté skořice
  • prášek do pečiva

Suroviny smícháme dohromady. Nalijeme na moukou vysypaný a máslem vymazaný plech. Upečeme v troubě na 180°C asi 30 minut. 

Povrch makovce přelijeme čokoládovou polevou.

  • 2 lžíce kakaa
  • lžic moučkového cukru
  • lžíce zlaté hany
  • lžíce vody

Nebo kávovou polevou:

  • 180 g  moučkového cukru
  • 4 lžíce kávy - může být i vlažná

Vše dáme do menšího kastrůlku, vložíme do vodní lázně a nahřejeme, až se všechny suroviny dobře spojí. Vzniklou středně hustou polevu ihned použijeme, protože rychle tuhne. 

Makovec s chutí kávy

 

„Muži nedovedou ocenit vlastní ženy. To přenechávají druhým.“ Oscar Wilde