Kváskový chléb z poloviční dávky

  • 150 g žitné mouky
  • 200 ml vody
  • kvásek z lednice

    Zamícháme a necháme přes noc přikryté v misce "prokvasit".

    2. Druhý den promícháme. Odebereme asi 3 plné polévkové lžíce a dáme do šroubovací sklenice a do ledničky.

    3. Ke kvásku přidat:
  • 1 a půl lžičky soli
  • Seminka 80 g - můžou nemusí být 
  • půl lžičky cukru
  • kmín 2 lžičky 
  • 300 g hladké mouky
  • 290 ml vody

    4. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme moukou.

    5. Dáme těsto a necháme  vykynout asi hodinu a půl.

    6. Pečeme na 200 °C asi 35 minut na spodní výhřev a 30 minut na spodní i vrchní.

 

image046