Ćokoládovo - karamelový dezert

  • Vytisknout

těsto:

  • 175 g polohrubé mouky
  • 125 g měkkého másla
  • 4 lžíce hnědého cukru

Suroviny na těsto smícháme a vzniklou hmotu natlačíme do koláčové formy. Dáme péct do vyhřaté trouby na 180°C, asi dvacet minut. Necháme vychladnout.

 

náplň:

  • 55 g másla
  • 1 salko

V teflonovém hrnci rozpustíme máslo, přidáme salko. Přivedeme k varu, ztlumíme teplotu a vaříme asi 5 minut. Stále mícháme a vytvoří se nám zažloutlá hmota. Rozetřeme ji na těsto.

 

poleva:

  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 6 lžic moučkového cukru
  • 3 lžíce vody
  • 2 lžíce másla

Dáme do nádoby a do vodní lázně. Jakmile začne voda vařit, suroviny v nádobé se spojí. Dáme na náplň. Počkáme až to vychladne a dáme do ledničky. podáváme nejlépe 3 dny zaleželé...