Ćokoládovo - karamelový dezert
- Podrobnosti
- Kategorie: Dorty
- Zveřejněno 27. 1. 2016 21:19
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 216
těsto:
- 175 g polohrubé mouky
- 125 g měkkého másla
- 4 lžíce hnědého cukru
Suroviny na těsto smícháme a vzniklou hmotu natlačíme do koláčové formy. Dáme péct do vyhřaté trouby na 180°C, asi dvacet minut. Necháme vychladnout.
náplň:
- 55 g másla
- 1 salko
V teflonovém hrnci rozpustíme máslo, přidáme salko. Přivedeme k varu, ztlumíme teplotu a vaříme asi 5 minut. Stále mícháme a vytvoří se nám zažloutlá hmota. Rozetřeme ji na těsto.
poleva:
- 2 lžíce kakaového prášku
- 6 lžic moučkového cukru
- 3 lžíce vody
- 2 lžíce másla
Dáme do nádoby a do vodní lázně. Jakmile začne voda vařit, suroviny v nádobé se spojí. Dáme na náplň. Počkáme až to vychladne a dáme do ledničky. podáváme nejlépe 3 dny zaleželé...