Segedín

  • 1 sáček zelí
  • kmín
  • bobkový list
  • cibule
  • sůl
  • sladká paprika
  • grilovací koření
  • nové koření mleté
  • kuřecí prsní řízky
  • voda
  • hladká mouka
  • šlehačka

Cibulku osmažíme na oleji se lžičkou soli. Přidáme zelí, kmín, bobkový list a necháme dusit. Zvlášť osmažíme druhou cibulku v jiném hrnci se lžičkou soli. Na ni dáme sladkou papriku, grilovací koření, na drobno nakrájená kuřecí prsíčka. Jak se maso zatáhne, podlijeme vodou a přidáme nové koření mleté. Krátce povaříme. Přidáme zelí s vodou. Zahustíme moukou - vaříme 10 minut. Přidáme šlehačku a dochutíme.

Podáváme s domácím knedlíkem :).

 

Segedín