Čokoládový moučník - bezlepkový

  • Vytisknout
  • 100 g hery
  • 80 g vody
  • 250 g cukr moučka
  • vejce
  • 200 g kukuřičného škrobu
  • 100 g směsi Jizerka
  • lžíce kakaa
  • lžičky prášku do pečiva
  • 1-3 lžíce rumu nebo rumové tresti

Utřeme máslo, žloutky a cukr. Po lžících přidáváme sypké suroviny, smícháme s práškem do pečiva a přidáme rum. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Pečeme v teflonové formě vymazané tukem asi 80 minut.

Tento moučník je velmi suchý. Nic jsem doma neměla, tak se snědl jen tak, ale troufám si tvrdit, že by byl velmi výborný kdyby se rozkrájel a vrstvy se proložily zakysanou smetanou. :)

Bezlepkový čokoládový dort

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“ Jan Werich