Patizon v těstíčku

  • Patizon
  • česnek 
  • vajíčko
  • mléko
  • hladká mouka
  • nastrouhaný tvrdý sýr
  • sůl 
  • olej

Patizon oloupeme, vydlabeme semínka. Nakrájíme na plátky. Těstíčko si nachystáme. Smícháme prolisovaný česnek, hladkou mouku, vajíčko, mléko, nastrouhaný tvrdý sýr. Neuvádím množství je to na každém jak co má kdo rád. Těstíčko by nemělo být řídké ani moc husté. Patizon dáme do těstíčka, pak položíme na pánev a smažíme dozlatova. podáváme z bramborem, bramborovou kaší. 

Patizon v těstíčku

Smažený patizon

  • patizon
  • vajíčko
  • sůl
  • mouka
  • strouhanka
  • olej

Patizon oloupeme, vykrojíme semínka. Nakrájíme na plátky. Obalíme v trojobale, někdo si ho ještě nasolí, já solím jen vajíčko. vysmažíme. podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

Smažený patizon

Hovězí maso s bramborovou kaší

  • hovězí maso zadní nakrájené na plátky
  • pepř
  • sůl
  • provensálské koření
  • paprika
  • houbičky
  • cibule
  • olej
  • voda

Nakrájené maso osolíme a opepříme. Na prudko osmahneme na oleji s obou stran. Jakmile se zatáhne vytáhneme a odložíme stranou. Cibulku nakrájíme na drobno a osmažíme. Přidáme na nudličky nakrájenou papriku, a pár houbiček a podusíme. Přidáme vodu, maso a provensáldké koření a dusíme a dusíme... Přidáváme vodu a dusíme dokud není maso měkké. Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborem. Kdo chce může si dát rýži. 

Hovězí plátek a bramborová kaše

Bramborová kaše s kuřecím řízkem

  • kuřecí prsa
  • sůl
  • strouhanka
  • hladká mouka
  • vajíčka
  • olej
  • brambory
  • mléko
  • máslo

Kuřecí prsa omyjeme. Dle chuti nařežeme - u nás máme rádi řízky když jsou tenké. Nasolíme a obalíme v trojobale - hladká moiuka, vajíčka, strouhanka. Smažíme. Brambory uvaříme v osolené vodě s kmínem. Vodu vylijeme přidáme máslo a mléko dle potřeby a vyšleháme v kaši. Podáváme s kompotem nebo kyselím okurkem či nějakým salátem je to zcela na vás. :)

Bramborová kaše s kuřecím řízkem

Kačena, zelí a brambory

Kačena:

  • kachna
  • majoránka
  • kmín
  • sůl
  • provensalské koření
  • voda

Kachnu očistíme, omyjeme a odkrájíme letky, které dáme pryč. Nasolíme, okořeníme a dáme do pekáčku. Zakryjeme alobalem. Pečeme 2 a půl hodiny při 250°C.

Zelí:

  • zelí
  • voda
  • kmín
  • sůl
  • syrová brambora
  • cibule
  • olej


Cibulku očistíme, nakrájíme na kostičky. Osmažíme na oleji s lžičkou soli. Přidáme zelí vodu a kmín. Vaříme dokud není zelí měkké. na zahuštění požijeme na jemno nakrájenou syrovou bramboru. dochutíme dle potřeby.

Podáváme s brambory uvařenými ve vodě, osolené a s kmínem. Dobrou chuť.

Kačena, zelí a brambory