Dušená mrkev

  • sáček mrkve
  • voda
  • cibule
  • hladká mouka
  • sůl
  • vajíčko nebo klobása
  • olej

Cibuli pokrájíme nadrobno. Do hrnce dáme olej, na něj přidáme nakrájenou cibulku se lžičkou soli. Osmažíme so zlatova. Přidáme nastrouhanou mrkev a počkáme až trochu pustí šťávu. Přilijeme vodu, dusíme. Až je mrkev měkká přidáme na kostičky nakrájenou klobásu (dávám hovězí) nebo pokrájená vajíčka, může se dát i oboje :). Dle potřeby zahustíme moukou. Dosolíme.

Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

Dušená mrkev

Lečo

  • cibule
  • sůl
  • cukina
  • paprika
  • rajčata
  • párek nebo salám
  • vajíčko

Osmažíme cibulku s lžičkou soli. Přidáme na kostičky pokrájenou cuketu a papriku. Chvíli dusíme. Přidáme na kostičky rajčata. Dusíme do měkka. Přidáme párek na kostičky. Povaříme 5 minut. Přidáme vajíčka. Dochutíme.

Lečo

Bramborák

  • 500 g syrových brambor
  • špetka pepře
  • 60 g hladké mouky
  • 2,5 lžic mléka
  • česnek dle chuti
  • majoránka
  • 1 vejce
  • sůl dle chuti

Brambory na struhadle nastrouháme nahrubo. Přidáme ostatní suroviny, promícháme. Tvoříme placičky a dáváme na pánev. Smažíme do zlatova.

Bramborák