bublanina tety Jitky:)

  • 2 celá vejce
  • 1/2 sklenice oleje
  • 1 sklenice cukru
  • 1 sklenice mléka
  • 3 sklenic hladké mouky
  • prášek do pečiva
  • vanilkový cukr

Vejce smícháme s cukrem, přidáme olej, zamícháme a přidáváme střídavě hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Hotové těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Poklademe ovocem podle chuti. Pečeme při 180°C 20 až 30 minut.

bublanina tety Jitky:)

 

"Dalmatýn"

Těsto:

  • 2 vejce
  • 200 g cukr moučka
  • 350 g polohrubé mouky
  • 500 ml plnotučného mléka
  • lžička jedlé sody
  • lžičky kakaa

Náplň:

  • 250 g tvarohu
  • vejce
  • 5 polévkových lžic cukr moučka
  • pudink s vanilkovou příchutí
  • vanilkový cukr

Suroviny na těsto pomalu vymíchejte. Řídké těsto vlijte na vymazaný a moukou vysypaný plech. Tvaroh, vejce, cukr, pudink a vanilkový cukr ve vláčnou hmotu. Lžičkou klaďte na těsto hromádky náplně a na ně nalijte zbytek těsta. Pečte asi 45 minut při 180°C.

Dalmatín 1

Dalmatín 2

Buchta z pomazánkového másla

  • 1 pomazánkové máslo
  • 3 vejce
  • 200 g cukr moučka
  • 250 g polohrubé mouky
  • prášek do pečiva
  • vanilkový cukr

Smíchat. Nalít na plech. Posypat ovocem a drobenkou.

Drobenka:

  • 150 g hrubé mouky
  • 150 g cukr krystal
  • 100 g hery

Pečeme 30 minut při 180°C.

 Buchta z pomazánkového másla

Tvarožník z kyšky

Suchá směs:

  • hrnky polohrubé mouky
  • hrnek cukru
  • prášek do pečiva

Nádivka:

  • 2 kyšky
  • hrnek cukru
  • 2 vejce

Na:

  • 100 g hery
  • ovoce

Smíchejte mouku, cukr s práškem do pečiva a rozdělte směs na 2 poloviny. Kyšky, cukr a vejce rozšlehejte. Do vymazaného plechu nasypte polovinu suché směsi, nalijte na ni nádivku a zasypte druhou polovinou směsi. Povrch posypte ovocem a nastrouhejte na něj heru. Plech vložíme do předehráté trouby a pečeme do růžova při 200°C.

Tvarožník z kyšky