Podmáslová buchta

  • 300 g polohrubé mouky
  • 200 g cukr krystal
  • 400 ml podmáslí
  • lžíce oleje
  • vejce
  • vanilkový cukr
  • 100 g hrozinek
  • 100 g vlašských ořechů
  • kypřící prášek

Všechny suroviny smícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme cca 30 minut při 180°C.

Podmáslová buchta

Mřížková štola

  • 500 g meruněk
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 2 vanilkové cukry
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 300 g listového těsta
  • bílek na potření
  • moučkový cukr na posypání
  • mouka na vál

Meruňky umyjeme, rozpůlíme a odstraníme pecky. Rozmícháne měkký tvaroh s vanilkovým a moučkovým cukrem, žloutky a pudinkovým práškem. Z listového těsta odkrojíme 1/3 a dáme ji stranou. Větší kus těsta rozválíme na pomoučeném vále a plát položíme na plech vyložený pečícím papírem. Střed těsta po délce pokryjeme tvarohem a meruňkami, okraje těsta přehneme na tvaroh a potřeme bílkem. Zbylé těsto rozválíme na pruh, nožem nakrájíme mřížky. Položíme přes moučník. Okraje zasuneme pod spodní díl. Plech vložíme do trouby předehřáté na 200°C, po 10 minutách teplotu snížíme na 180°C a pečeme dozlatova. Posypeme moučkovým cukrem.

 

Kostky margot

  • hrnek cukru krupice
  • hrnky polohrubé mouky
  • prášek do pečiva
  • 250 ml šlehačky
  • lžíce oleje
  • 1/4 l mléka
  • vejce
  • 100 g tyčinky margot nahrubo nastrouhaná

Poleva:

  • 2 tyčinky Kaštany ledové rozpuštěné ve vodní lázni a podle potřeby naředěné mlékem

Vše promíchat a nalít na vymazaný a moukou vysypaný plech. Upečený moučník polijeme čokoládovou polevou.

 

Kostky margot

Ananasový moučník

  • 2 vejce
  • 250 g cukru
  • 300 g polohrubé mouky
  • ananasová konzerva rozmixovaná (375g)
  • kypřící prášek

krém:

  • 2 vanilkové pudinky Dr. Oetker
  • 750 ml mléka
  • cukr dle potřeby
  • pomazánková másla

Na dohotovení: čokoláda , ořechy

 

Vejce vymícháme do pěny s cukrem. Přidáme mouku, ananas a nakonec kypřící prášek. Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme asi 30 minut při 180°C. Vanilkový pudink svaříme s mlékem a cukrem. Po vychladnutí smícháme s pomazánkovým máslem. Krém natřeme na buchtu, posypeme ořechy a polijeme čokoládou.

Ananasový moučník

Margot buchta

  • hrnky polohrubé mouky
  • hrnek cukru
  • 250 ml  šlehačky
  • vanilkový cukr
  • prášek do pečiva
  • 1/4 hrnku oleje
  • 1/8 hrnku mléka
  • 100 g margot čokolády

Prosátou mouku s práškem do pečiva smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, šlehačkou, mlékem a olejem. Přidáme nastrouhanou čokoládu margot a dobře promícháme. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme 30 minut při 180°C. Po vychladnutí pocukrujeme a nakrájíme. 

Margot buchta

„Muži nedovedou ocenit vlastní ženy. To přenechávají druhým.“ Oscar Wilde