Podmáslová buchta 2
- Podrobnosti
- Kategorie: Buchty
- Zveřejněno 6. 9. 2013 21:32
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 245
- 350 g hladké mouky
- 300 g moučkového cukru
- 3 lžíce kakaa
- 1 vejce
- 400 ml podmáslí
- 50 ml oleje
- prášek do pečiva
- vanilkový cukr
Suroviny smícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při 180°C asi 30 minut. Po vychladnutí potřeme citronovou polevou.
- 180 g moučkového cukru
- 2 lžíce horké vody
- 3 lžíce citronové šťávy
Dáme do ledničky ztuhnout, nejlépe přes noc.
Piškotová buchta
- Podrobnosti
- Kategorie: Buchty
- Zveřejněno 7. 8. 2013 21:19
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 227
- 6 vajec
- 150 g polohrubé mouky
- 120 g moučkového cukru
- vanilkový cukr
Žloutky smícháme s cukrem a vanilkový cukrem, přidáme mouku a nakonec tuhý sníh. Dáme do máslem vymazaného a moukou vysypaného plechu. Pečeme cca 15 až 20 minut při 180°C.
Mřížková štola
- Podrobnosti
- Kategorie: Buchty
- Zveřejněno 8. 6. 2013 15:34
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 196
- 500 g meruněk
- 500 g měkkého tvarohu
- 2 vanilkové cukry
- 100 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 300 g listového těsta
- bílek na potření
- moučkový cukr na posypání
- mouka na vál
Meruňky umyjeme, rozpůlíme a odstraníme pecky. Rozmícháne měkký tvaroh s vanilkovým a moučkovým cukrem, žloutky a pudinkovým práškem. Z listového těsta odkrojíme 1/3 a dáme ji stranou. Větší kus těsta rozválíme na pomoučeném vále a plát položíme na plech vyložený pečícím papírem. Střed těsta po délce pokryjeme tvarohem a meruňkami, okraje těsta přehneme na tvaroh a potřeme bílkem. Zbylé těsto rozválíme na pruh, nožem nakrájíme mřížky. Položíme přes moučník. Okraje zasuneme pod spodní díl. Plech vložíme do trouby předehřáté na 200°C, po 10 minutách teplotu snížíme na 180°C a pečeme dozlatova. Posypeme moučkovým cukrem.
Podmáslová buchta
- Podrobnosti
- Kategorie: Buchty
- Zveřejněno 1. 8. 2013 16:14
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 245
- 300 g polohrubé mouky
- 200 g cukr krystal
- 400 ml podmáslí
- 2 lžíce oleje
- 1 vejce
- vanilkový cukr
- 100 g hrozinek
- 100 g vlašských ořechů
- kypřící prášek
Všechny suroviny smícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme cca 30 minut při 180°C.
Ananasový moučník
- Podrobnosti
- Kategorie: Buchty
- Zveřejněno 30. 5. 2013 23:23
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 207
- 2 vejce
- 250 g cukru
- 300 g polohrubé mouky
- 1 ananasová konzerva rozmixovaná (375g)
- kypřící prášek
krém:
- 2 vanilkové pudinky Dr. Oetker
- 750 ml mléka
- cukr dle potřeby
- 2 pomazánková másla
Na dohotovení: čokoláda , ořechy
Vejce vymícháme do pěny s cukrem. Přidáme mouku, ananas a nakonec kypřící prášek. Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme asi 30 minut při 180°C. Vanilkový pudink svaříme s mlékem a cukrem. Po vychladnutí smícháme s pomazánkovým máslem. Krém natřeme na buchtu, posypeme ořechy a polijeme čokoládou.