Brokolice ze sýrem
- Podrobnosti
- Kategorie: Zelenina a brambory
- Zveřejněno 18. 7. 2014 17:22
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 211
- brokolice
- tvrdý sýr
- olej
- Vejce
- Smetana
- Pepř
- sůl
Brokolici očistíme a pokrájíme na menší kousky. Dáme ji do hrnce a uvaříme na páře. Pekáček si vymažeme olejem, poklademe brokolici. Posypeme syrem. Smícháme vejce se lžičkou soli, pridame smetanu. Nalijeme na brokolici. Dáme do trouby zapéct. Pečeme při 180°C asi 20 minut. Podáváme s vařeným bramborem, nebo br. Kasi.
Smažená cibule
- Podrobnosti
- Kategorie: Zelenina a brambory
- Zveřejněno 31. 1. 2014 14:10
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 204
- cibule
- vajíčka
- strouhanka
- hladká mouka
- olej
- sůl
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vajíčka si solíme a rozmícháme. Obalíme v hladké mouce, vajíčkách a pak ve strouhance - zkrátka v trojobale. :). Smažíme na oleji dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší.
Brambory na loupačku z hovězím řízkem
- Podrobnosti
- Kategorie: Zelenina a brambory
- Zveřejněno 5. 1. 2014 15:57
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 220
- hovězí maso nakrájené na tenoučké plátky
- vajíčko,mouka a strouhanka na obalení
- sůl
- olej
- brambory ve šlupce
- voda,
- kmín
Brambory ve šlupce opereme ve vodě a dáme vařit,vodu lehýnce osolíme a dáme kmín.. Hovězí maso obalíme v trojobale a smažíme na oleji na pánvi, pod pokličkou. Brambory po uvaření oloupeme a podáváme s řízkem. Dobrou chuť.
Bramborová kaše se zeleninou
- Podrobnosti
- Kategorie: Zelenina a brambory
- Zveřejněno 10. 1. 2014 14:35
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 222
- Brambory
- voda
- sůl
- kmín
- mléko
- máslo
- mražená zelenina
- cibule
- olej
- tvrdý sýr
Brambory uvaříme v osolené vodě s kmínem. Z uvařených brambor pomocí másla a mléka uděláme kaši. Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmažíme na oleji dozlatova. Mraženou zeleninu dáme na napařovák společně s osmaženou cibulí. Lehounce osolíme. Napařujeme tak dlouho dokud není zelenina měkká. Na talíř dáme Bramborovou kaši, zeleninu a posypeme strouhaným sýrem.
Patizon v těstíčku
- Podrobnosti
- Kategorie: Zelenina a brambory
- Zveřejněno 13. 10. 2013 17:01
- Napsal Nela
- Zobrazeno: 259
- Patizon
- česnek
- vajíčko
- mléko
- hladká mouka
- nastrouhaný tvrdý sýr
- sůl
- olej
Patizon oloupeme, vydlabeme semínka. Nakrájíme na plátky. Těstíčko si nachystáme. Smícháme prolisovaný česnek, hladkou mouku, vajíčko, mléko, nastrouhaný tvrdý sýr. Neuvádím množství je to na každém jak co má kdo rád. Těstíčko by nemělo být řídké ani moc husté. Patizon dáme do těstíčka, pak položíme na pánev a smažíme dozlatova. podáváme z bramborem, bramborovou kaší.