Brokolice ze sýrem

Brokolice ze sýrem

  • brokolice
  • tvrdý sýr
  • olej
  • Vejce
  • Smetana 
  • Pepř 
  • sůl

Brokolici očistíme a pokrájíme na menší kousky.  Dáme ji do hrnce a uvaříme na páře. Pekáček si vymažeme olejem, poklademe brokolici. Posypeme syrem. Smícháme vejce se lžičkou soli, pridame smetanu. Nalijeme na brokolici. Dáme do trouby zapéct. Pečeme při 180°C asi 20 minut. Podáváme s vařeným bramborem, nebo br. Kasi. 

 

 

Smažená cibule

  • cibule 
  • vajíčka
  • strouhanka
  • hladká mouka
  • olej
  • sůl

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vajíčka si solíme a rozmícháme. Obalíme v hladké mouce, vajíčkách a pak ve strouhance - zkrátka v trojobale. :). Smažíme na oleji dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší.

 

Bramborová kaše a smažená cibule

Brambory na loupačku z hovězím řízkem

  • hovězí maso nakrájené na tenoučké plátky
  • vajíčko,mouka a strouhanka na obalení
  • sůl
  • olej
  • brambory ve šlupce
  • voda,
  • kmín

Brambory ve šlupce opereme ve vodě a dáme vařit,vodu lehýnce osolíme a dáme kmín.. Hovězí maso obalíme v trojobale a smažíme na oleji na pánvi, pod pokličkou. Brambory po uvaření oloupeme a podáváme s řízkem. Dobrou chuť.

Hovězí řízek

Bramborová kaše se zeleninou

  • Brambory
  • voda
  • sůl
  • kmín
  • mléko
  • máslo
  • mražená zelenina
  • cibule 
  • olej
  • tvrdý sýr

Brambory uvaříme v osolené vodě s kmínem. Z uvařených brambor pomocí másla a mléka uděláme kaši. Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmažíme na oleji dozlatova. Mraženou zeleninu dáme na napařovák společně s osmaženou cibulí. Lehounce osolíme. Napařujeme tak dlouho dokud není zelenina měkká. Na talíř dáme Bramborovou kaši, zeleninu a posypeme strouhaným sýrem. 

Bramborová kaše se zeleninou

Patizon v těstíčku

  • Patizon
  • česnek 
  • vajíčko
  • mléko
  • hladká mouka
  • nastrouhaný tvrdý sýr
  • sůl 
  • olej

Patizon oloupeme, vydlabeme semínka. Nakrájíme na plátky. Těstíčko si nachystáme. Smícháme prolisovaný česnek, hladkou mouku, vajíčko, mléko, nastrouhaný tvrdý sýr. Neuvádím množství je to na každém jak co má kdo rád. Těstíčko by nemělo být řídké ani moc husté. Patizon dáme do těstíčka, pak položíme na pánev a smažíme dozlatova. podáváme z bramborem, bramborovou kaší. 

Patizon v těstíčku