Smažený patizon

  • patizon
  • vajíčko
  • sůl
  • mouka
  • strouhanka
  • olej

Patizon oloupeme, vykrojíme semínka. Nakrájíme na plátky. Obalíme v trojobale, někdo si ho ještě nasolí, já solím jen vajíčko. vysmažíme. podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

Smažený patizon

Bramborová kaše s kuřecím řízkem

  • kuřecí prsa
  • sůl
  • strouhanka
  • hladká mouka
  • vajíčka
  • olej
  • brambory
  • mléko
  • máslo

Kuřecí prsa omyjeme. Dle chuti nařežeme - u nás máme rádi řízky když jsou tenké. Nasolíme a obalíme v trojobale - hladká moiuka, vajíčka, strouhanka. Smažíme. Brambory uvaříme v osolené vodě s kmínem. Vodu vylijeme přidáme máslo a mléko dle potřeby a vyšleháme v kaši. Podáváme s kompotem nebo kyselím okurkem či nějakým salátem je to zcela na vás. :)

Bramborová kaše s kuřecím řízkem

Kačena, zelí a brambory

Kačena:

  • kachna
  • majoránka
  • kmín
  • sůl
  • provensalské koření
  • voda

Kachnu očistíme, omyjeme a odkrájíme letky, které dáme pryč. Nasolíme, okořeníme a dáme do pekáčku. Zakryjeme alobalem. Pečeme 2 a půl hodiny při 250°C.

Zelí:

  • zelí
  • voda
  • kmín
  • sůl
  • syrová brambora
  • cibule
  • olej


Cibulku očistíme, nakrájíme na kostičky. Osmažíme na oleji s lžičkou soli. Přidáme zelí vodu a kmín. Vaříme dokud není zelí měkké. na zahuštění požijeme na jemno nakrájenou syrovou bramboru. dochutíme dle potřeby.

Podáváme s brambory uvařenými ve vodě, osolené a s kmínem. Dobrou chuť.

Kačena, zelí a brambory

Hovězí maso s bramborovou kaší

  • hovězí maso zadní nakrájené na plátky
  • pepř
  • sůl
  • provensálské koření
  • paprika
  • houbičky
  • cibule
  • olej
  • voda

Nakrájené maso osolíme a opepříme. Na prudko osmahneme na oleji s obou stran. Jakmile se zatáhne vytáhneme a odložíme stranou. Cibulku nakrájíme na drobno a osmažíme. Přidáme na nudličky nakrájenou papriku, a pár houbiček a podusíme. Přidáme vodu, maso a provensáldké koření a dusíme a dusíme... Přidáváme vodu a dusíme dokud není maso měkké. Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborem. Kdo chce může si dát rýži. 

Hovězí plátek a bramborová kaše

Sladké zelí s masem

  • hlávka zelí
  • cibule
  • předem upečené maso a obrané
  • kmín
  • sůl
  • olej
  • hladká mouka

 Zelí pokrouháme na robotovi na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Osmažíme na oleji s lžičkou soli. Přidáme nakrouhané zelím, vodu a kmín. Dusíme do změknutí. Jakmile je zelí měkké přidáme maso. Zahustíme moukou a dochutíme solí. Podáváme s knedlíkem nebo bramborem.

Sladké zelí s masem