Podmáslová buchta 2

  • 350 g hladké mouky
  • 300 g moučkového cukru
  • lžíce kakaa
  • vejce
  • 400 ml podmáslí
  • 50 ml oleje
  • prášek do pečiva
  • vanilkový cukr

Suroviny smícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při 180°C asi 30 minut. Po vychladnutí potřeme citronovou polevou.

  • 180 g moučkového cukru
  • 2 lžíce horké vody
  • lžíce citronové šťávy

Dáme do ledničky ztuhnout, nejlépe přes noc. 

Podmáslová buchta 2

 

Piškotová buchta

  • vajec
  • 150 g polohrubé mouky
  • 120 g moučkového cukru
  • vanilkový cukr

Žloutky smícháme s cukrem a vanilkový cukrem, přidáme mouku a nakonec tuhý sníh. Dáme do máslem vymazaného a moukou vysypaného plechu. Pečeme cca 15 až 20 minut při 180°C.

Piškotová buchta

Mřížková štola

  • 500 g meruněk
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 2 vanilkové cukry
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 300 g listového těsta
  • bílek na potření
  • moučkový cukr na posypání
  • mouka na vál

Meruňky umyjeme, rozpůlíme a odstraníme pecky. Rozmícháne měkký tvaroh s vanilkovým a moučkovým cukrem, žloutky a pudinkovým práškem. Z listového těsta odkrojíme 1/3 a dáme ji stranou. Větší kus těsta rozválíme na pomoučeném vále a plát položíme na plech vyložený pečícím papírem. Střed těsta po délce pokryjeme tvarohem a meruňkami, okraje těsta přehneme na tvaroh a potřeme bílkem. Zbylé těsto rozválíme na pruh, nožem nakrájíme mřížky. Položíme přes moučník. Okraje zasuneme pod spodní díl. Plech vložíme do trouby předehřáté na 200°C, po 10 minutách teplotu snížíme na 180°C a pečeme dozlatova. Posypeme moučkovým cukrem.

 

Podmáslová buchta

  • 300 g polohrubé mouky
  • 200 g cukr krystal
  • 400 ml podmáslí
  • lžíce oleje
  • vejce
  • vanilkový cukr
  • 100 g hrozinek
  • 100 g vlašských ořechů
  • kypřící prášek

Všechny suroviny smícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme cca 30 minut při 180°C.

Podmáslová buchta

Ananasový moučník

  • hrnek cukr krystal
  • hrnky polohrubé mouky
  • prášek do pečiva
  • ananasová konzerva
  • vejce - sníh

krém:

  • 2 vanilkové pudinky Dr. Oetker
  • 750 ml mléka
  • cukr dle potřeby
  • pomazánková másla

Suroviny smícháme dohromady. Kypřící prášek a sníh nakonec. Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme asi 30 minut při 180°C. Vanilkový pudink svaříme s mlékem a cukrem. Po vychladnutí smícháme s pomazánkovým máslem. Krém natřeme na buchtu, posypeme ořechy a polijeme čokoládou.

Ananasový moučník