Kiwi řezy

  • 300 g polohrubé mouky
  • vejce - sníh
  • 250 g cukr moučka
  • prášek do pečiva
  • 10 lžic oleje
  • 10 lžic vody

Žloutky smícháme s cukrem. Přidáme ostatní suroviny. Nakonec Kypřící prášek a sníh. Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při 180°C asi 20 minut.


  • šlehačka
  • zakysané smetany
  • 100 g cukr moučka
  • kiwi
  • 200 ml vody

Šlehačku vyšleháme. Do ní pak zamícháme zakysanou smetanu a cukr. Dáme na upečený a vychladlý korpus. 4 Kiwi oloupeme a nakrájíme na kolečka. 1 kiwi nakrájíme na ještě menší kousky a dáme do 200 ml vody. Jakmile začne vařit vaříme asi 20 minut, dokud nezměkne. Kolečka kiwi dáme na krém.


  • vanilkový pudink
  • 300 ml vody
  • lžíce cukr

Vanilkový pudink rozmícháme s cukrem ve vodě. Přidáme k vodě s kiwi. Zamícháme. Jakmile směs začne bublat vaříme asi 2 minuty. Nalijeme na kiwi a krém. Po vychladnutí želé dáme do ledničky. Podáváme druhý den. 


 

Kiwi řezy

 

Hraběnčiny řezy

  • 350 g polohrubé mouky
  • 150 g hery
  • 150 g cukru
  • žloutky
  • prášek do pečiva
  • vanilkový cukr

  • 3-5 větších jablek
  • ze bílků sníh
  • 150 g mletého cukru

Jablka očistíme od jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Mouky, žloutky, cukr, heru, prášek do pečiva a vanilkový cukr rukama zpracujeme. Vznikne něco jako posypka. 2/3 této posypky dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na posypku dáme jablka. Na jablka dáme sníh vyšlehaný s cukrem, který jsme si mezitím připravili. Nakonec dáme zbytek posypky. Pečeme zhruba na 160°C asi 30 minut. Hlídáme.

 

Hraběnčiny řezy

 

Hraběnčiny řezy

Řezy s čokoládovou polevou

  • vajec menších (S) nebo větších (L)
  • lžic práškového cukru
  • lžic polohrubé mouky
  • lžíce kakaa

Žloutky smícháme s cukrem. Přidáme ostatní suroviny nakonec sníh. Pečeme 8 minut.

Krém:

  • uvařit 1/2 mléka s 5-ti lžícemi polohrubé mouky a s vanilkovým cukrem - vznikne taková moučná kaše
  • Vychladlou kaši smícháme s 150 g cukr moučka a 150 g zlaté hany

Na vychladlý upečený korpus nalijeme 2/3 krému. Na něho naklademe piškoty předem namočené v rumu nebo rumové tresti. Mezi piškoty dáme ananas. Na to nalijeme zbytek krému. Nakonec přelijeme čokoládou.

Řezy s čokoládovou polevou

 

 

Mátové řezy

  • 400 g polohrubé mouky
  • 50 g pískového cukru
  • vanilkový cukr
  • 50 ml oleje
  • vejce
  • 400 ml mátového sirupu
  • prášek do pečiva

Poleva:

  • čokolády na vaření

Suroviny smícháme dohromady. Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při 180°C, 20 až 30 minut. Po upečení a vychladnutí, uděláme do těsta koncem varečky důlky. Rozpustíme čokoládu s trochou mléka a nalijeme na korpus. Dáme do ledničky ztuhnout. Dobrou chuť. :)

Mátové řezy

 

Karamelové řezy

  • 5 vajec
  • 150 g cukru 
  • 250 g polohrubé mouky
  • 100 g mletých ořechů
  • 2 dl vlažné vody
  • 1 prášek do pečiva

Náplň :

  • 2 karamelová mléka Condé, nebo Salko
  • 250 g zlaté hany, nebo másla

Poleva:

  • čokoláda na vaření
  • mléko dle potřeby

Pokud pracujeme se Salkem, musíme si ho den předem uvařit ve vodě, aby mléko vevnitř zkaramelizovalo. Vaří se asi 2 hodiny. Dlouho chladne a proto se vaří den předem. Studené Salko rozmixujeme s máslem. Pokud pracujeme s Condé. Nemusíme vařit, rovnou smicháme smáslem nebo ze zlatou hanou. 

Žloutky a cukr smícháme do pěny. Přidáme ostatní suroviny. Nakonec sníh a kypřicí prášek. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme. Po vychladnutí potřeme karamelovou náplní a polijeme rozpuštěnou čokoládou. Dáme do ledničky ztuhnout. Dělám vždycky tak, že v ledničce je dezert minimálně dva dny před podáváním.